Urządzenia i Akcesoria
Suflety kalafiorowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
10 porcji
Składniki
-
400 g wody
-
400 g różyczek kalafiora
-
masło ilość do natłuszczenia foremek
-
4 jajka
-
40 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
453 kJ /
108 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką
2 godz.
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek
25 min
Chowder z ryb słodkowodnych
1 godz. 30 min
Zapiekany biały ser z jabłkami
55 min
Ciasto kalafiorowe
1 godz. 15 min